Tiefenbrunner Turmhof Chardonnay 2022
€22,65

Tiefenbrunner Turmhof Chardonnay 2022

Een complexe, volle Chardonnay met tonen van citrusfruit en een lichte houttoets. Krachtig en elegant, perfect in balans met een mooie, mondvullende afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tiefenbrunner Turmhof Chardonnay 2022

Schitterende Chardonnay met subtiele houttoets en een sappig, rond mondgevoel

De Tiefenbrunner Turmhof Chardonnay 2022 is een elegante en complexe wijn, afkomstig van wijngaarden in Alto Adige (Südtirol) die een lager rendement hebben, wat resulteert in meer geconcentreerde druiven. Deze wijn onderscheidt zich door zijn fijne balans tussen frisheid en diepte. Ongeveer 10% van de wijn rijpt op nieuwe eiken vaten, wat een subtiele houttoets toevoegt en zorgt voor extra complexiteit. In de smaak vind je verfijnde tonen van citrusfruit, aangevuld met een lichte vettigheid en een vleugje hout. Dit maakt de wijn vol en rond, met een krachtige en sappige afdronk.

Proefnotitie:

Aroma's van citrusfruit, met een lichte vettigheid en een subtiele houttoets. Krachtig, zuiver en mondvullend, met een frisse en ronde afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 90 punten

Wine Spectator: 91 punten

Eten dat goed past:

Deze Chardonnay gaat perfect samen met gegrilde vis, romige pasta's, gevogelte en zachte kazen.

Over het wijnhuis:

Tiefenbrunner, gevestigd op het historische landgoed Turmhof in Alto Adige, heeft een lange traditie die teruggaat tot 1537. Sinds 1968 richt het wijnhuis zich op het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen voor de internationale markt. Christof Tiefenbrunner, die het bedrijf sinds 1983 samen met zijn vrouw Sabine leidt, heeft de wijngaarden gemoderniseerd en het wijnmaken verder verfijnd. De regio Alto Adige staat bekend om zijn frisse en elegante wijnen, en de berghellingen bieden optimale omstandigheden voor de productie van witte wijnen. Het wijnhuis past houtlagering op een subtiele manier toe, waardoor de wijnen een fraaie balans en frisheid behouden.

  • Herkomst: Italië, Alto Adige
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, fris, complex
  • Houdbaarheid: 0-5 jaar
  • Vinificatie: 10% houtlagering
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Stevige visgerechten, maar ook een uitstekend aperitief
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »