Villa della Torre Lugana 2021
€35,25

Villa della Torre Lugana 2021

De Villa della Torre Lugana 2021 is een verfijnde witte wijn met frisse citrustonen, delicate bloemenaroma’s en een rijke, minerale afdronk. Ideaal voor liefhebbers van complexe en levendige wijnen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Villa della Torre Lugana 2021

Een frisse en complexe witte wijn uit Lugana

De Villa della Torre Lugana 2021 is een meesterwerk uit de regio Lugana, gemaakt van de Turbiano-druif (Trebbiano di Lugana). Deze witte wijn combineert frisheid en complexiteit dankzij een rijping van zes maanden op de fijne droesem. Deze unieke rijpingstechniek geeft de wijn een diepte en structuur die zich verder ontwikkelen tijdens het verouderingsproces in de fles. De wijn biedt een perfect samenspel van levendige zuren, aromatische frisheid en een minerale ondertoon.

Met zijn heldergele kleur en gouden nuances springt deze Lugana in het oog. De aroma's van witte bloemen, citrus en subtiele kruiden betoveren de neus, terwijl de mond een hartige toets en intense mineraliteit onthult. De lange, verfijnde afdronk roept een vleugje zoete amandel op, wat zorgt voor een blijvende indruk. Deze wijn zal liefhebbers van zowel frisse als gelaagde wijnen zeker aanspreken.

Proefnotitie:

Kleur: Heldergeel met gouden tinten

Neus: Aroma’s van witte bloemen, citrusvruchten en aromatische kruiden

Smaak: Hartig, mineraal met een verfrissende zuurgraad en een afdronk van zoete amandel

Onderscheidingen:

93 punten – James Suckling

91 punten – Wine Spectator

90 punten – Luca Maroni

Perfecte eetcombinaties:

De Villa della Torre Lugana 2021 past uitstekend bij visgerechten, schelpdieren, lichte pasta’s en risotto's met groene kruiden, maar komt ook tot zijn recht naast frisse salades en zachte kazen.

Over Villa della Torre:

Villa della Torre is eigendom van de familie Mastella Allegrini sinds 2008 en is ontworpen door de Italiaanse meesters Giulio Romano en Michele Sanmicheli. Het is een historische locatie met een hedendaags tintje, waar kunst en wijn perfect samenkomen. Villa della Torre is een iconische plek die naast de wijnmakerij ook een Art&Wine Relais herbergt. De wijnen van Villa della Torre weerspiegelen de rijke geschiedenis en het vakmanschap van de regio.

  • Herkomst: Lugana, Italië
  • Druivensoort: Turbiano (Trebbiano di Lugana)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, mineraal, complex
  • Houdbaarheid: 8-15 jaar
  • Vinificatie: Rijping op de fijne droesem gedurende 6 maanden
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: visgerechten, schelpdieren, lichte pasta’s en risotto's met groene kruiden, maar komt ook tot zijn recht naast frisse salades en zachte kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »