Lam
Het is een hele uitdaging om bij lamsvlees de juiste wijn te schenken. Dit is sterk afhankelijk van de bereidingswijze, daarom heeft Wijnig voor iedere bereidingswijze de ideale wijn. Zie onze top 5 aanbevelingen:
Puur natuur
Maak je lamsrack met seizoensgroente in eigen jus? Kies dan voor een mooie Pinot Noir uit de Bourgogne. Voordeliger ben je uit met een Duitse Spätburgunder of een Dornfelder.
Mag het wat kruidiger?
Knapperige kruidige korst van pistache, knoflook, munt, rozemarijn en pepers in gedachte? Doe dan een greep naar een krachtige Rioja. Stevige wijnen die weerstand bieden tegen het hoge smaakgehalte van jouw gerecht.
Op zijn Italiaans
'Basisregel' nummer 1: Kies een wijn uit hetzelfde gebied als jouw gerecht oorspronkelijk komt. Geldt hier ook. Lams met knoflook en rozemarijn houdt nu eenmaal van een volle Chianti wijn. Niet teveel houtrijping en niet te oud. Dan houd je de juiste balans tussen de fijne kruiden en het subtiele fruit in de wijn.
Traditioneel; honing-tijm-jus
In de Franse Médoc zijn ze er dol op: Lam met honing-tijm-jus. Lams is van nature redelijk zoet, honing versterkt dat zoetje op een prachtige manier. Uit de Bordeaux komen prachtige wijnen, met dito prijskaartjes. Alternatieven zijn rode wijnen uit de 'Nieuwe-Wereld' zoals Chili of Zuid Afrika, gemaakt van (een blend van) Cabernet-Sauvignon, Merlot en Cabertnet-Franc.
Lekker stevig en robuust
Voor het zwaardere werk, gebonden sauzen, Oosterse kruiden en stoofpot pak je een stevige rode jongen uit het zuiden van de Rhône.
Geniet van jouw Lams, op jouw manier, met jouw wijnig-wijn! Smakelijk.