Sushi
Sushi en wijn
Je denkt waarschijnlijk dat wijn en Sushi lastig is? Het is goed te doen als je op een paar zaken let: Er zijn verschillende sushi's, vullingen en variaties van mild en delicaat tot pittig en vol van smaak. Jouw wijn moet dus vele gezichten hebben. Daarnaast moet je je ook realiseren dat het niet alleen om rauwe vis gaat: Sushi heeft een zoetje en je bent zelf in controle over de hoeveelheid Soja (zout) en Wasabi (pit). Het zijn kleine hapjes en gerechtjes, experimenteer dus lekker. Wat kan er fout gaan?
Sushi is een feest, Bubbels ook en samen helemaal! Let wel op als je kiest voor een Champagne, dat je er één met een lage 'dosering' neemt; dus een droge 'Brut' bijvoorbeeld. Een goede Prosecco slingert het feest ook prima aan trouwens en is een stuk voordeliger.
Droge Riesling uit de Alsace of het Zuiden van Duitsland gaan erg goed. Liever geen (vaak fruitigere) versies uit de Mosel of Australië en Nieuw Zeeland.
Rode wijn? Ja! Dat kan en levert waarschijnlijk wat vreemde gezichten van je tafelgenoten op. Maar jij weet inmiddels beter... Pak een ijsemmer of koel de jonge Beaujolais of Bourgogne iets. Voordeliger met eenzelfde 'wow' factor zul je krijgen met een Duitse Spätburgunder. Perfecte partner voor Sushi en verschillende 'side-dishes' als noodles.
Sushi Time! Kampai!